Misprins en rest materiaal

Misprins en rest materiaal

Wij werken bij Schnellenberg.nl ook met 3d printers. (Bijna) Elke print heeft een rest materiaal. Ook heb wij af en toe een mis print. Dat kan je weggooien maar ook iets tofs van maken.

Laten wij gaan kijken of we het kunnen te recyclen/upcyclen.

Restmateriaal

Welke restmateriaal heb je bij 3d printen? Er zijn verschillende materialen waarmee je kan printen. Wij gebruiken het vaakste PLA (Polylactic acid (Polymelkzuur)).

Een paar voorbeelden van restmateriaal zijn: mislukte 3D prints, afgekeurde producten, restanten Filament, support materiaal en prime towers.

Recyclen/upcyclen

Hoe kunnen wij het beste 3d printer restmateriaal gaan recyclen/upcyclen? Wij gaan hier stap voor stap op in.

Stap 1 kleuren sorteren

Deze stap is niet noodzakelijk, maar wel verstandig voor een mooier eindresultaat.

Stap 2 klein hakken/malen

Het klein hakken/malen van je restmateriaal helt het later beter te verwerken. Je kan je restmateriaal klein maken met behulp van keuken materiaal.

Na onze ervaring werkt een koffiemolen het beste. Een na deel is er wel. Dat is dat je keuken maternaal niet lang heel blijft.

Als je dit leest en je een betere manier weet om de restmateriaal klein te malen, Laat het ons vooral weten door een reactie te plaatsen.

Stap 3 keuze

Na veel onderzoek en interviews zijn wij er achter gekomen dat je, je restmateriaal op verschillende manieren kan recyclen/upcyclen.

Smelten

Je kan je restmateriaal omsmelten met een oven en (ovenvaste) silicone of metaal form. Je verwarmt je oven op hete lucht rond de 200 graden Celsius.

stop je restmateriaal in de silicone of metaal form. En leg vervolgens de form in de oven. Kijk om de 15-20 minuten of je wat moet bijvullen. Het is klaar wanneer alle restmateriaal compleet gesmolten in de vorm is. Als je het uit de oven haalt laat je vorm goed afkoelen.

De restmateriaal is moeilijker uit metaal te halen. Als je metaal gebruikt kan je het beste met warmte de restmateriaal los maken.

Als je silicone gebruikt kan je gemakkelijk de restmateriaal er uit halen.

Notitie Zorg dat de kamer waar je dit doet goed doodlucht is. Voor je gezondheid en de geur.

Mengen

Mengen met epoxy

3D printing

Lees wat wij van Schnellenberg doen met 3d printing/kunst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *